Dagens problem

Klickade in på Aftonbladet, läste vad folket säger om att hastigheterna på Sveriges vägar kommer ändras.

Helt seriöst, vissa människor ska inte ha körkort. T.ex. så har man kört upp åtta gånger och kuggat alla eller blivit tagen för rattfylla mer än tre gånger; ge upp! En del människor ska heller jobba i kassa! Sura gamla tanter eller tuggummituggande fjortisar som önskar att de var någon annan stans, var som helst, förutom i kassan och tar ut den frustrationen på kunderna. Sen till er gubbar bakom ratten i bussen eller lastbilen som surar till så fort ni ser en person under 25 eller säger ligist till någon med piercingar/svart hår, gå i pension och köp ett hus i Spanien.

Tillbaka till hastigheterna.
Att höja/sänka hastigheterna är en åtgärd på ett problem. Ville de minska antalet rattfyllor skulle de ge håradre straff vid rattfylla, mer kontroller eller lag om alkohollås. Ville de ta fast "fartdårarna" skulle de sätta upp flera kameror eller ha fler kontroller.
Nej, jag kan bara gissa på att problemet är att minska antalet döda i trafiken eller köerna. Jag tror att det finns bättre lösningar än höjning/sänkning av hastigheter.
Problemet tror inte jag är fler unga "fartdårar" i trafiken, vill försöka säga att barn gör inte som du säger, de gör som du gör. Kör du efter lagen och är en "bra förare" kommer dina barn också göra det. Och dessa unga personer med nytaget körkort har alltid funnits i trafiken, det är inget nytt fenomen, allt var inte bättre förr!
Har hört att vi har i snitt två bilar per familj i dag i Sverige, och det är här jag tror problemet ligger. Antalet bilar på vägarna har ökat och med det ökar risken för olyckor, okunskap men även möjligheten att kontrollera alla som kör (då skulle vi behöva lika många poliser som bilister på vägarna).

Nej, jag tror på att införa hårdare straff vid trafikbrott för att rensa ur dem som gör medvetna brott. Och jag tror på regelbunden kontroll, alltså teoriprov och uppkörning vart femte år för att öka medvetenheten hos bilisterna. Men framför allt ska vi väl behandla andra som vi vill att de ska behandla oss?


50 Saker att göra innan du dör

Dave Freeman var och skrev boken 100 Thing to do before You die, jag inspirerades lite och gjorde min egen lista... Dock blev min bara 50 saker än så länge, men jag misstänker att den kommer uppdateras igen.  

1. Åk längst upp i Eiffeltornet
2. Upplev norrsken
3. Mjölka en kossa
4. Flyg första klass
5. Lär dig sportdyka (scuba diving)
6. Lär dig spela ett instrument
7. Lär dig prata tio språk flytande
8. Åka till Vietnam, Hong-Kong, Japan, Indien, Togo, Ryssland, Mongoliet, Uruguay, Madagascar, Kap Verde, Yemen, Kapstaden, Kap Horn, Julöarna
9. Sjunga för en stor publik
10. Kolla på alla "Sex and the City"-avsnitt i sträck
11. Läsa "Borta med vinden"
12. Gör en handbromssväng
13. Lär dig flyga ett flygplan
14. Lär dig surfa
15. Ha 100 000 kronor på bankkontot
16. Träna för att få din drömkropp
17. Ha en knullkompis
18. Återbesök huset du växte upp i
19. Rör vid en tiger
20. Säg "Jag älskar dig" till någon och mena det
21. Vandra hela Kinesiska Muren
22. Stå vid kanten vid Niagra Falls
23. Åka flotte genom Grand Canyon
24. Hoppa Bungy Jump
25. Skänk anonymt pengar till en organisation
26. Gå bartenderkurs
27. Släktforska och gör ditt släktträd
28. Se in i dina barns ögon, se dig själv och le
29. Kör på Autobahn
20. Läs ut en bok på en dag (24 timmar)
31. Lär dig jonglera med tre bollar
32. Åk till Rio under en karnival
33. Sov under stjärnorna
34. Skriv testamente
35. Volontära, istället för att bara tänka på det
36. Bada i ett vattenfall
37. Dricka öl på Oktoberfesten i Munchen
38. Skriva en bok
39. Plantera ett träd
40. Låta håret under armarna växa i en månad
41. Simma med en delfin
42. Springa ett maratonlopp
43. Bada naken i månskenet
44. Färga håret i en neonfärg
45. Ha äventyrligt sex (på bussen, tåget, flyget, stranden, framför en kamera, i en hiss, på köksgolvet, på en balkong, på jobbet)
46. Rädda någons liv
47. Ropa "Jag bjuder" i en bar
48. Åk bil från kust till kust i Usa
49. Kasta pil på en karta och åk dit du träffar
50. Kunna svara på frågan "Vem är jag?"

Jag är färdig med de sex första och inne på den sjunde. Jag pratar svenska, engelska och isländska flytande och jobbar på min franska och spanska.


Fastnade i det här nu, med saker att göra innan man dör... Kan rekommendera er denna bok, en streckläsare!

Livet som rockstjärna

Har sökt jobb som krönikör på småstadens lokaltidning. Väntar på att de ska höra av sej, lite nervöst och spännande... Skulle vara jättekul, jag har ganska mycket åsikter om saker som händer här i småstaden och om jag får säga det själv, väldigt bra lösningar på problem vi har. Det är främst det jag skulle skriva om. Bara vänta på att de hör av sig.... Jag vill, jag vill, jag kan!! Eftersom jag även börjat i receptionen på Friskis och Svettis kommer jag antagligen bli kändis i småstaden, om jag skulle få det. Livet som rockstjärna...

Har inte haft sex på tre månader... Det är illa... Funderar på att åka till min bästa kompis i södra skogarna, vi brukar alltid lyckas med att parta järnet och sätta upp små utmaningar. Eftersom hon har pojkvän så är det jag som får göra allt, sju på sju dagar, shotlekar och "du får tio minuter på dej att bli bjuden på en drink". Jag har lyckats med dem alla...
Ska ut med den bekanata bekanta nästa lördag också, ser fram emot det. Vi är båda singlar, men hon är lite lugnare så... Får se, det kommer bli superkul!

Japp, inventering på supermarketen (ett av mina jobb) på lördag... Min favoritsysselsättning!

Sigur Rós

En tjej jag gick med på gymnasiet var helt fast för Sigur Rós, hon försökte få mej att lyssna men jag fattade ju inte vad de sjöng. Jag nöjde mej med Placebo, Takida och Blunt.

Jag åkte till Island och jobbade i åtta månader, en i familjen jag bodde hos laddade in musik i min dator och en av låtarna var "Hoppípolla" av Sigur Rós. Nu när jag kan islänska och fattar vad de sjunger om, fattar jag varför de blivit så kända. Det är helt underbara texter! Lite som typ Stefan Sundström eller kanske... Ja, jag vet inte vem jag ska säga. De är orginella!
"Sigur Rós" betyder "Seger Ros". Rós är ett vanligt flicknamn på Island. Vanligast är att man har ett namn och i andra/tredje namn heter de Sigur Rós.
"Hoppípolla" (utt. Hoppipoddla) är nog deras mest kända låt. Det betyder vattenpöl och budskapet i texten är att hur jobbigt allt än är så måste vi fortsätta, stå upp och försöka. De två låtarna "Med Blódnasir" och "Hoppípolla" blir ofta förväxlade, men de följer egentligen varandra. I "Hoppípolla" sjunger han med blodnasir (med näsblod), själva låten "Med blódnasir" sjunger han inte alls.
Jag kan rekommendera deras nya skiva "Med Sud í Eyrum Vid Spilum Endalaust"! Det betyder ungefär "Med bomull i öronen spelar vi för evigt". Även om du inte förstår vad de sjunger så kommer musiken beröra dej...

Min favoritlåt
Inní mér syngur vitleysingur

Fastnar du för den isländska musiken kan jag rekommendera Pall Óskar, skulle gissa att det är Islands största popmusiker. Han har varit med i filmer och jobbar även som DJ, han fick sitt genombrott i Islänska Idol för några år sedan.

Min favoritlåt av Pall
Betra Líf

Fullt upp med jobb

Jo, blev ju med jobb för ett tag sen. Inne på den sista av mitt fyra veckor långa vikariat som tidningsbud, på onsdag börjar min fasta tjänst. Kommer bli ganska kul faktiskt. Då byter jag sträcka, den är kortare, går ner lite i tid då så det blir enklare att skaffa annat jobb. Sugen på att söka inom kriminalvården. De söker folk här i närheten av småstaden... Tror jag skulle passa som fångvaktare.

Annars ser mitt liv ganska tråkit ut. En av mina syskon har gjort slut med sin pojkvän, bor hemma hos mej nu.

Yllekillen, ja.. Blir inte klok på detta. Ena stunden tror jag han gillar mej, andra fattar jag absolut ingenting. Vill han något så måste han ju visa det, men så börjar jag fundera på vad visar jag? Fattar han om jag vill något? Tycker jag visar det, något gulligt sms, telefonsamtal eller förslag på saker vi kan typ "hitta på": Men oftast känns det som att jag typ får avslag. Ähh, har hittat en ny kompis, vi lärde känna varandra genom gemensamma bekanta och nästa helg ska bara hon och jag gå ut. Lite nervöst för vi har aldrig umgåtts bara hon och jag, men det ska bli kul! Ragga lite, glömma yllekillen...

Har fastnat helt i en blogg, egentligen är den ganska stötande mot kvinnor (vad vuxet det lät då....), men dom här killarna är störtsköna... Klicka in på Club Vegas!

RSS 2.0